Ювентус по всичко личи готви ответен удар по Милан, който през лятото на 2017 година отмъкна от торинци централния защитник Леонардо Бонучи. Според италианските медии „бианконерите” планират мощна офанзивна за Джакомо Бонавентура.

Милан с готовност продава звезда на Наполи?

Според „Медиясет Премиум” лично наставникът на „бианконерите” Масимилиано Алегри е пожелал да разполага с 28-годишния Бонавентура от следващия сезон. Естествено всичко зависи и до голяма степен от това дали наставникът ще продължи да води Ювентус, тъй като честичко се спекулира, че той ще поеме друг тим.

Звездата на Милан може и да се окаже резервният план на „старата госпожа”, където все още чакат окончателен отговор от Емре Джан. Играчът на Ливърпул става свободен агент от лятото и вече месеци наред преговаря с италианския шампион.

Макар че Бонавентура е по-възрастен от Джан (24 години), то той е много по-всестранно развит. За „росонерите” италианецът е играл на почти всички позиции – централен халф, офанзивен халф тип трекуартиста, крило и дори нападател. Той премина на „Сан Сиро” през 2014 година срещу само 7 милиона евро.

Дотук през настоящия сезон Джак, както в Италия го наричат накратко, се е отчел с 8 гола и 2 асистенции в 43 официални срещи.