Градските съперници Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са на път да се впуснат в нова битка на трансферния пазар, която вероятно ще се разрази още през януари. Обект на интерес на двата клуба е португалският халф на Уулвърхемптън Рубен Невеш, който е оценяван на 60 милиона паунда.

21-годишният футболист започна много силно сезона за "вълците" и е ключова фигура в състава на треньора Еспирито Санто. Невеш е продукт на школата на Порто и още като млад е определян за бъдеща звезда в центъра на терена. Затова бе голяма изненада, когато преди година техничарят се присъедини към Уулвс в Чемпиъншип, пренебрегвайки интереса на Челси и Ливърпул.

Сега обаче ще му е много по-трудно да откаже на Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити. Шампионите се надяват да подсилят халфовата си линия, след като изпуснаха Жоржиньо през лятото, а и с оглед контузията на Кевин Де Бройне. От друга страна, Жозе Моуриньо е решен да отмъкне Невеш от лапите на градския съперник. Португалецът много харесва своя сънародник, а двамата имат и един и същи агент - Жорже Мендеш, което може да наклони везните в полза на "червените дяволи". Все пак младокът подписа нов договор с "вълците", който е до лятото на 2023 г. и собствениците на клуба със сигурност няма да имат желание да се разделят с играча и ще изчакат поне до лятото.

Ман Сити подготвя 60 милиона за нашумял във Висшата лига играч