Футболистът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце потвърди, че ще напусне „жълто-черните“ в края на сезона на фона на спекулациите за трансфер, които го свързват с Ливърпул. Сегашният договор на Световния шампион от 2014 година изтича в края на настоящата кампания и той обяви намерението си да напусне. Гьотце, който отбеляза победния гол на финала на Световното първенство през 2014 година, премина към топ агента Реза Фазели от „International Soccer Management“ (ISM), който има задачата да му намери нов клуб през лятото.

„На първо място се надявам според обстоятелствата, че вие ​​и вашите близки се справяте добре в настоящата ситуация. Днес искам да съобщя, че след интензивно разглеждане реших да направя промяна в кариерата си. Това е важно решение за бъдещето ми и с нетърпение очаквам да работя с Реза Фазели и неговата агенция „International Soccer Management“ (ISM). Какво ще донесе бъдеще ще стане очевидно едва, когато ссате по-нормална ситуацията в света. Дотогава, моля, бъдете здрави и подкрепяйте обществото, доколкото можете“, каза Гьотце.

Бившият играч на Байерн Мюнхен е свързван с трансфер както с Ливърпул, така и с Милан.

„Все още поддържам връзка с Юрген“, каза Гоце пред „DAZN“ през януари.

„По това време бях само на 17 и идвам от младежкия отбор. Той ме научи на всичко за професионалния футбол. Често говоря с Клоп. Никога не сме спирали да си говорим. Той ме познава много добре, че винаги търся нови предизвикателства“.