Английският Евертън ще се включи в борбата за подписа на левия бек от Милан Рикардо Родригес. Швейцарският национал предупреди, че е футболист, който иска да играе във всеки един мач.

Родригес бе основен играч за „росонерите” в първите си два сезона, след като акостира от Волфсбург през 2017-а година, но сега е резерва в последните три мача за отбора от Милано, като Тео Ернандес е предпочитаният избор.

„Това, че не съм играл в последните три мача, не означава нищо. Винаги давам най-доброто за Милан и нещата бързо могат да се променят. Не знам накъде ще ме завърти живота, но вярвам, че съм играч, който винаги трябва да играе”, коментира Родригес пред Aargauer Zeitung.

Calciomercato пък написа, че Борусия Дортмунд и Шалке 04 имат интерес към 27-годишният футболист за сделка през зимата, но английският Евертън също следи ситуацията.

Бившият играч на Рома Люка Дин е първи избор на този пост за „карамелите”, но резервната опция – Лейтън Бейнс, е на 34-годишна възраст и контрактът му с тима от „Гуудисън Парк” изтича в края на настоящия сезон.