Нападателят на Милан Патрик Кутроне няма да напуска клуба, напук на появилите се наскоро информации за интерес от страна на Торино и Фиорентина. Агентът на играча беше недвусмислен, че раздяла с „росонерите” не стои на дневен ред.

21-годишният юноша на Милан се превърна в любимец на феновете през последните сезони, но пристигането на Кжищоф Пионтек през януари сериозно ограничи игровите минути пред младока. Убийствената голово форма на поляка в комбинация със солидната трансферна сума и факта, че двамата с Кутроне са доста подобни като игрови стил, превърнаха италианеца в твърда резерва.

Въпреки несгодите агентът на Кутроне – Джовани Бранкини беше пределно ясен относно бъдещето на своя клиент. „Патрик е абсолютно концентриран единствено върху Милан и се надява да даде своя принос към класирането за Шампионската лига, а също и за финала в Купата на Италия” заяви Бранкини пред „Гадзета дело спорт”.

„Това са важни цели и Патрик е наясно със ситуацията. Той уважава напълно избора на треньора Дженаро Гатузо, както и качествата на своите съотборници.”

„Неговите отношения с наставника са много ясни. Искам да отбележа, че Патрик е израснал в академията на Милан, той е фен на „росонерите” и се надява завинаги да носи този екип.”

„Патрик много добре разбира, че това е един сезон на преход, който може да подпомогне развитието му. Той никога не си е мислил за напускане, нито пък сме предлагали подобно нещо. Слуховете за сделки с други отбори, особено историите за Торино, просто не са верни. Не само, че не сме разговаряли с други отбори, но не сме и планирали подобни срещи”, завърши Бранкини.