Отборът на Челси отново е свързван с вратаря на Милан Джанлуиджи Донарумма, който през лятото може да стане свободен агент, след като договорът му изтича. Има много спекулации относно бъдещето на 22-годишния италиански национал, като медиите на Ботуша пишат, че двете страни са далеч от постигането на споразумение за нов контракт.

Според италианския журналист Маурицио Пистоки агентът на Донарума - Мино Райола е отхвърлил последното предложение за договор, което прави напускането на вратаря доста вероятно. Пастоки пиши, че от Милан предлагат на Донарума 8 милиона евро на сезон, но играчът иска да получава двойно повече.

Въпреки че Челси пък закупи Едуард Менди миналото лято, който замени Кепа Аризабалага като първи избор под рамката на вратата, се твърди, че „сините“ се интересуват от стража на „росонерите“.

Според британския журналист Дънкан Касълс и Челси, и Манчестър Юнайтед вече са осъществили контакт с Донарума.

„Нашата информация е, че и Челси, и Манчестър Юнайтед са водили разговори с Райола за Донарумма. Изглежда, че Донарумма ще има възможността да се премести в Англия, ако реши“, заяви Касълс в подкаста „Transfer Window Podcast“.