Бившият нападател на Милан Алберто Джилардино даде неочакван съвет на големия талант в редиците на „росонерите” – Патрик Кутроне. Някогашния национал на Италия посъветва 21-годишния футболист да потърси начин да си тръгне от „Сан Сиро”.

В момента Кутроне е част от младежкия национален отбор на Италия, който се изявява на Европейското първенство. През миналия сезон талантът се превърна в периферна фигура за клуба си, особено след зимния трансфер на поляка Кжищоф Пионтек. Кутроне записа едва 12 мача като титуляр през целия сезон 2018/2019.

И Торино, и Фиорентина проявяват интерес към младока, който е оценяван на 25 милиона евро. „Бих го посъветвал да се махне от Милан, защото би получил повече шансове за игра на друго място”, коментира Джилардино пред „Гадзета дело спорт”.

„Кутроне може да има бъдеще далеч от Милан, на място, където ще има своята роля, където ще се радва на последователност и развитие с идеята да се превърне във важен футболист.”

„Той се подобри много през тази година и може да изпълнява няколко роли в атака. Млад е и ще струва много, но мисля, че трансфер би бил подходящ за него.”

В същото време Джилардино нямаше как да не отрече класата на Пионтек. Полякът пристигна на „Сан Сиро” през януари, като вече имаше 19 гола в 21 мача за Дженоа. С екипа на „росонерите” таранът добави още 11 гола в други 21 мача. „Играч, който успява да отбележи 30 гола в Италия с право трябва да бъде похвален. Той обича да играе вътре в наказателното поле, точно като мен. Работата с треньор като Марко Джампаоло може да се окаже повратна точка в неговата кариера. Този човек помогна на Фабио Куалярела да стане голмайстор №1 в калчото през миналия сезон. Под негово ръководство израснаха играчи като Дуван Сапата, Патрик Шик и Джанлука Капрари. Работата с Джампаоло може да повиши нивото на Пионтек до това на водещите нападатели в Европа”, заключи Джилардино.