Ръководството на Милан вече сериозно обмисля да отправи оферта за ветерана от Сампдория Фабио Куалярела. Ако се стигне до такава, това ще бъде следствие от провала да бъде уреден Златан Ибрахимович.

„Спорт Медиясет” твърди, че „росонерите” съвсем не са се отказали от намерението да доведат опитен играч за атаката, който да помогне на Патрик Кутроне и Гонсало Игуаин. Изданието доложи също така, че вече е имало един тур преговори с агента на футболиста – Джузепе Боцо.

35-годишният Куалярела не спира да къса мрежи в Серия, като от началото на сезона е създал 13 гола за Самп (чред директни попадения или асистенции). При успеха над Наполи с 3:0 той вкара и знаменит гол, който със сигурност ще бъде сред номинираните за попадение на сезона.

В негово лице Милан вижда „солиден играч, който може да помогне за решаването на проблематични мачове”. „Спорт Медиясет” твърди още, че Куалярела, който изкара немалък период в Ювентус, би бил напълно съгласен да бъде трети избор зад Игуаин и Кутроне.

Идеята на „росонерите” е да вземат Куалярела под наем за 6 месеца с опция за още една пълна кампания, като изглежда малко вероятно „блучеркиати” да се противопоставят на евентуална сделка. Така играчи като Грегоар Дефрел и Давид Ковнацки ще имат повече възможности за изява.