Отборът на Барселона поддържа контакт с агента Мино Райола, като двете страни обсъждат евентуален трансфер на вратаря Джанлуиджи Донарума, пише Фабрицио Романо. Както е известно, 22-годишният италиански национал ще напусне Милан като свободен агент, след като отказа да поднови своя договор с клуба.

Според информацията в момента „каталунците“ са фаворити за подписа на Донарума заради продължителните преговори с Райола, който е в отлични отношения с президента Жоан Лапорта.

Донарума би могъл да бъде привлечен без значение дали Марк-Андре тер Стеген ще остане в отбора, или не. Смята се, че от клуба ще предложат на германеца нов договор, но с намалена заплата, който въпреки това няма никакво намерение да напуска клуба.

22-годишният Донарума е желан и от Ювентус, но за момента негов трансфер изглежда малко вероятен, смята пък Джанлука Ди Марцио. Причината е, че първо Войчех Шчесни трябва да бъде продаден и едва тогава могат да започнат преговори с италианеца. Полякът също така е в перфектни отношения с Масимилиано Алегри, който се очаква отново да се завърне начело на „бианконерите“.

Романо пише още, че Тер Стеген 100% ще остане в Барселона като първи вратар на тима и че скоро ръководството ще реши дали да привлече Донарума.

Както е известно, клубът вече си осигури трансферите на свободните агенти Серхио Агуеро и Джоржиньо Вайналдум, ае много близо и до привличането на Ерик Гарсия и Мемфис Депай също без пари.