Барселона и Милан в момента са двата клуба в най-добра позиция, за да подпишат с полузащитника на Челси – Жоржиньо. Договорът на 30-годишния италиански национал със „сините“ изтича в края на сезона и се очаква да напусне „Стамфорд Бридж“ като свободен агент.

„SPORT“ пише, че каталунците и „росонерите“ са започнали операция по привличането на Жоржиньо. Двата клуба намират играча за привлекателна перспектива предвид, че нямада плащат трансферна сума, което би облекчило бюджета им.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Решаващ фактор в крайна сметка може да се окаже заплатата, която полузащитникът на лондончани ще получава. Барса обаче ще бъде с вързани ръце в това отношение. Първо, те трябва да намалят разходите си за заплати, за да избегнат наказания заради финансовия феърплей. Второ, италианското данъчно облагане е много по-малко по отношение на удържаните данъци, което позволява увеличаване на възнагражденията на играча.

„Росонерите“ имат предимство тук и Барселона ще трябва да разчита единствено на желанието на играча да заиграе на „Спотифай Камп Ноу“.

30-годишният Жоржиньо пристигна на „Стамфорд Бридж“ през лятото на 2018-а година от Наполи, а този сезон играчът има 17 мача и е отбелязал 3 гола във всички турнири.