Седемкратният европейски шампио Милан продължава преговорите за закупуването на нападателя на Дженоа Кжищоф Пионтек. Бившият стрелец на „росонерите” Марио Балотели пък е един от вариантите за „грифоните” за заместник на Пионтек.

Сегашният стрелец на Милан Гонсало Игуаин е пред трансфер в английския Челси. Преговорите се водят между англичаните и клубът, който държи правата на Пипита – Ювентус. Директорът на Милан Леонардо е останал в Италия, за да проведе последни разговори по сделките, след което ще замине за Джеда за мача на Милан с Юве за Суперкупата на Италия.

Дженоа пък вижда в лицето на Балотели чудесна алтернатива да заместни Пионтек. Той вече е работил с треньора на отбора от Генуа Чезаре Прандели в Италия, където Супер Марио бе основен нападател. Бало бе близо до сделка с Марсилия през лятото, като отборът от Лазурния бряг иска и сега нападателя, но не може да си позволи заплатата му – 5 млн. евро. Това обаче може да бъде проблем и за Дженоа, но отборът се надява Балотели да склони да се върне на Ботуша, където по-лесно ще може да се пребори за място в „скуадра адзура”.