Атлетико Мадрид иска да привлече нападателя Никола Калинич под наем от Милан, съобщава вестник „AS“. Старши треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне иска да вземе хърватския нападател за заместник на Кевин Гамейро, който по всичко изглежда, че ще бъде продаден до края на летния трансферен прозорец, като най-вероятно ще премине във Валенсия. Клубът от испанската столица също така вече се раздели с Фернандо Торес, който се очаква да продължи кариерата си в Япония.

Ако Атлетико Мадрид и Милан постигнат споразумение за трансфера на Калинич, в договора ще има клауза за задължителното откупуване от страна на „дюшекчиите“ през следващото лято за сума от порядъка на 18-20 милиона евро.

Диего Симеоне иска да подсили своя състав с нападател, който има сходни характеристики като тези на Диего Коста.

Атлетико Мадрид вече си осигури услугите на халфовете Родри и Тома Лемар, които са първите две нови попълнения за отбора през летния трансферен прозорец.

Хърватинът разочарова в първия си сезон на “Сан Сиро”.  Калинич вкара само шест гола за “росонерите”, но не успя да убеди Дженаро Гатузо, че заслужава титулярно място. Скандалите около стрелеца продължиха и на Световното първенство, където беше изгонен от националния си отбор.