Арсенал и Милан са провели разговори с агента на крилото на Реал Мадрид - Марко Асенсио, който е свързван още с Нюкасъл Юнайтед и Барселона. Договорът на испанския национал с „Лос Бланкос“ изтича в края на сезона и бъдещето му в клуба е несигурно. 27-годишният футболист е играл в 31 мача във всички турнири през този сезон под ръководството на Карло Анчелоти и е „много ядосан“ заради липсата на достатъчно игрово време, твърди Sport.

Асенсио остана неизползвана резерва в последните два мача на „белите“. Испанското издание допълва, че атакуващият полузащитник е готов да изслушва оферта дори от Барса, след като каталунците следят неговата ситуация. Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Ливърпул вече бяха свързвани с испанеца.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Новината за преговорите с Арсенал и Милан идват на фона на това, че Асенсио се раздели с дългогодишния си агент Орасио Гаджиоли, който замени с Жорже Мендеш миналата година. Португалецът има много контакти във Висшата лига, а също така е в отлични отношения с президента на Барселона – Жоан Лапорта, а каталунците вече също са преговаряли за евентуалното привличане на Асенсио на „Камп Ноу“.

27-годишният футболист не изключва възможността и да остане на „Сантиаго Бернабеу“, ако от Реаб му предложат нов договор, който да отговаря на условията на Асенсио.