Нещо, за което всички се досещаха, но никой не го беше признавал досега, излезе на бял свят. А именно, че играчите на Милан са купонясвали в съблекалнята на почивката на финала в Шампионската лига с Ливърпул през 2005 г. в Истанбул. 

Тогава на почивката "росонерите" водеха с 3:0, но допуснаха обрат до 3:3, последваха продължения, в които Анрий Шевченко пропусна сам срещу Йежи Дудек и после на дузпите мърсисайдци триумфираха и взеха отличието. За случката в съблекалнята разкри тогавашният футболист на "червено-черните" Кафу. 

"Истина е, че купонясвахме в съблекалнята на почивката. Вкарахме три превъзходни гола в мрежата на Ливърпул за едно полувреме, а това беше един от най-тактически грамотните отбори, които бях срещал дотогава. И точно затова се отпуснахме и помислихме, че сме спечелили купата."

"И когато ни вкараха първите два гола, почувствахме напрежението. А като ни вкараха третия, не можехме да повярваме. Но не беше вина на Милан всичко, което се случи. Ливърпул просто заслужаваше този обрат. Много уважавам този отбор, защото едва ли някой друг би показал този характер при 0:3 на почивката."

"В интерес на истината, аз осъзнах, че губим този мач още преди да започнат дузпите. Когато Андрий Шевченко изпусна онова положение сам срещу Дудек, вече беше ясно какво ще последва при дузпите и то се случи", заяви Кафу.