Милан победи Динамо Загреб с 3:1 във втория мач от Група E в Шампионска лига. Оливие Жиру откри резултата след изпълнение на дузпа в 45-та минута. Вторият гол падна в началото на второто полувреме, а Салемакерс бе голмайсторът. За гостите се разписа Оришич в 56-та минута. В 77-та минута Побега оформи крайното 3:1.


Guilliver/GettyImages
20 снимки

Силно начало на за "росонерите" в двубоя. Милан влезе надъхан в мача и потърси ранно попадение, като най-близо до това бе Оливе Хиру, който в 9-та минута отпрати много опасен удар извън наказателното, а топката прелетя малко над гредата. В 15-та минута дойде нов опасен момент пред вратата на Динамо Загреб, като рикошет изпрати топката в ръцете на Ливакович, вместо в краката на Тонали, който бе навлязъл в наказателното поле. Така не се стигна до удар.

Брахим Диас се пребори за топката в центъра на терена и в 20-та минута прати страхотно извеждащо подаване към Леао, който овладя топката много добре и си и я бутна към наказателното поле на противника. Той стреля, въпреки че имаше човек на гърба си, но само добрата намеса на вратаря запази нулевото равенство.

Първата добра възможност за хърватския тим дойде в 28-та минута, след добър финт на Мохарами срещу Тео Ернандес, последва удар, но Менян успя да се намеси. Стигна се само до корнер, а от него домакините не се възползваха по най-добрия начин.

Рафаел Леао бе фаулиран в наказателното поле в 44-та минута. Нарушението бе извършено от Йосиф Шутало. С изпълнението на дузпата се нагърби Оливие Жиру, който запази спокойствие и изпрати топката във вратата на Динамо - 1:0.

Второто полувреме започна много силно за "росонерите", Леао блесна с невероятна техника по фланга и прати центриране към Салемакерс, а белгиецът направи резултата 2:0.

Отоговр от Динамо Загреб обаче имаше. Страхотна атака в 56-та минута и невероятна игра на Петкович, който задържа топката и подаде между четири играча на Милан. Топката попадна в краката на Мислав Оришич, който я насочи покрай вратаря на домакините - 2:1.

След второто попадение, мачът затихна, като Милан контролираше топката, но нито един от отборите не стигаше до някакво по-опасно положение. А голмайсторът на домакините - Оливие Жиру, бе заменен в 68-та минута. На негово място влезе Шарл Де Кетеларе.

Милан като че ли сложи точка на спора между двата отбора с гол на Побега, който получи топката от Тео Ернандес след невероятн пробив. Ударът на Побега, който влезе от пейката, срещна горната греда и влезе във вратата - никакъв шанс за вратаря и 3:1.

Третото попадение определено успокои мача, а Милан продължи да контролира темпото на игра. Това е първа победа за Милан в груповата фаза на турнира и "росонерите" се изкачиха до първото място в класирането с 4 точки.

FT / МИЛАН - ДИНАМО ЗАГРЕБ 3:1

1:0 Оливие Жиру 45' (дузпа)

2:0 Алексис Салемакерс 46' 

2:1 Мислав Оришич 56'

3:1 Побега 77'

Ето и съставите на двата отбора:

МИЛАН: 16. Мик Менян, 2. Калабрия, 20. Пиер Каулу, 23. Фикайо Томори, 19. Тео Ернандес, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 56. Алексик Салемакерс, 10. Брахим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли

ДИНАМО ЗАГРЕБ: 40. Доминик Ливакович, 14. Роберт Любичич, 55. Дино Перич, 37. Шутало, 13. Стефан Ристовски, 2. Мохарами, 5. Ариян Адеми, 27. Йосип Мишич, 7. Лука Иванущец, 99. Мислав Оршич, 9. Бруно Петкович

Старши треньор: Анте Чачич

Стадион: Джузепе Меаца

Главен съдия: Хесус Хил Мансано (Испания)