Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед Сандро Тонали призна, че предстоящото гостуване на Милан в групите на Шампионската лига по футбол ще бъде 90% емоция. 23-годишният италианец ще се завърне на "Сан Сиро" за първи път откакто напусна гранда от Милано през юли. Той бе трансфериран в английския клуб за 70 милиона евро.

Тонали призна, че чувството да се изправи пред феновете на Милан ще бъде странно, но няма да бъде проблем щом започне двубоят.

"Мисля, че ще изпитвам голяма емоции утре. Поне 90%, макар сега да е само 10%. Емоциите са големи, защото това не се среща често във футбола. Феновете на Милан са специални и ще ги помня вечно. Това е отборът, който подкрепям и който ми даде шанс да успея. Но нещата се промениха и сега съм противник, така че трябва да се справя с това", каза Сандро Тонали снощи по повод срещата тази вечер в Милано.

За бащата на футболиста, който е запален привърженик на Милан, мачът довечера ще бъде трудно преживяване.

"Не знам кой ще подкрепя. Не искам да съм в главата му, но мисля, че той ще се погрижи за мен. Надявам се да подкрепя мен, но е трудно да влезеш в главата на някой, когато става дума за любимия му отбор. Мисля, че ще подкрепя Милан и мен. Може би ще иска равенство", призна Тонали.

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау разкри, че никога не е присъствал на мач от Шампионската лига до момента. "Не съм бил на среща от Шампионската лига. Винаги съм бил зает с работа. Предстоящият мач ще бъде повод за гордост за всички след като изминахме дълъг път. Трябва да покажем максимума си и да бъде конкурентоспособни", уточни Хау./ БТА