Старши треньорът на италианския Милан Стефано Пиоли смята, че поражението от Ливърпул в Шампионската лига ще им помогне да прогресират и да се развият като отбор, но също така отбеляза и грешките на своите през второто полувреме. Именно тези пропуски в защита са и причината за загубата с 2:3 снощи.

"Ливърпул игра великолепно, особено в първите 25 минути. След това ние се поправихме и започнахме да им отговаряме на нивото, но най-много съжалявам за двете грешки, които ни костваха двата гола в нашата врата през второто полувреме. Но като цяло се получи един мач, който ще ни помогне да се развием като отБор. Имам предвид, че ще прогресираме като интензивност и качество на играта, коментира Стефано Пиоли.

В състава на домакините се разписаха Мохамед Салах и Джордан Хендерсън, а Фикайо Томори си вкара автогол. Анте Ребич и Браим Диас отговориха за Милан в края на първата част.

"Нашият отбор беше подготвен в психологически план за мача на теория и беше мотивиран, защото очаквахме такъв вихрен старт от противника. Но ние бяхме прекалено статични и не успяхме да ги спрем с никаква преса. Развитието на събитията на терена, класата на Ливърпул направиха нещата доста трудни за нас.

"Тръгваме си от "Анфилд" с убеждението, че нивото в Шампионската лига е много високо и че футболът в крайна сметка е колективна игра, чийто резултат се влияе от представянето на целия отбор. Знаем, че трябва да продължим да работим, а също така да бъдем внимателни и да подобряваме играта си в защита. Защото при три допуснати гола в мач от Шампионската лига няма шанс да се надяваш на нещо положително, обясни Стефано Пиоли.