Собственикът на Милан - Гери Кардинале, заяви мнение, че „росонерите“ са сред най-големите клубове изобщо в спортния свят. Той обаче охлади мераците на феновете на тима, които очакват по-солидно финансиране на трансферния пазар, заявявайки, че инвестициите не гарантират успех. Кардинале говори пред панел от експерти на семинара „Инвестиране в глобалния спорт“ на Мичиганския технологичен институт.

Основателят на фонда RedBird Capital сподели желанието си да изведе Милан до шампионски титли в Италия и Европа, а наред с това и да подпомогне продуктът „Серия А“ да настигне по приходи Ла Лига и Висшата лига.

„Трябва да се съсредоточим не само върху това да бъдем конкурентоспособни в Серия А, но и върху това как да помогнем на Серия А да бъде конкурентна на Висшата лига и Ла Лига“.

38 снимки

„Трябва да помислим как да помогнем на Серия А да получи по-добро споразумение за продажба на ТВ права както в Италия, така и в чужбина. За да намалим разликата с Англия. И ако успеем, тогава правим добро за цялата екосистема на FIFA”.

„Едно от нещата, които ме изненадаха, е, че Милан има втория най-голям брой трофеи от Шампионската лига след Реал Мадрид. Наистина не знаех това“, заяви Кардинале, който е собственик на Милан от едва няколко месеца и за закупуването на ломбардийци изпревари Investcorp.