Треньорът на Милан Стефано Пиоли беше критичен към отбора след загубата от Порто. Това беше трето поредно поражение за “росонерите” в Шампионската лига и те са с все по-малки шансове да продължат на осминафиналите.

Въпреки че след двубоя камерите уловиха Пиоли да казва на съдията, че преди гола на Луис Диас е имало нарушение на Мехди Тареми срещу Исмаел Бенасер, на пресконференцията специалистът отказа да коментира съдийството. 

“Очевидно отделни инциденти могат да повлияят на резултата, но ние не играхме достатъчно добре. Съперникът ни превъзхождаше. Порто игра по-бързо и с повече прецизност”, отбеляза Пиоли. 

“Започнахме зле от самото начало. Не успявахме да задържаме топката и да създаваме положения. На това ниво отборите действат на висока скорост и ако не отговориш със същото, ще имаш проблеми”, откровен бе наставникът на Милан. 

“Трябва да вярваме, че още има възможност да се класираме напред. По-лесно е да го кажеш, отколкото да го направиш, но двата отбора пред нас имат по 4 точки, а ние сме с 0. За съжаление, това беше мачът, в който не можехме да си позволим да играем слабо, но се случи. Не искам да говоря за съдията, предпочитам да се съсредоточа върху други неща”, добави Пиоли.