Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли смята, че отборът не е разкрил пълния си потенциал при домакинското равенство 1:1 срещу Порто в четвъртия кръг в група "Б" на Шампионската лига. Италианците взеха първа точка в надпреварата, но останаха на последното място, като имат само 1 победа в последните си 11 мача в турнира.

"Можеше да се представим по-добре, особено през първото полувреме, в което ни липсваше острота и ефективност при вземането на решения на терена. Когато съперникът се защитава с толкова висока линия, трябва да търсиш извеждащи подавания, а ние не показахме необходимата точност.

Не мога да се оплаквам от второто полувреме по отношение на желание, енергия и създадени положения. Нужното ниво за постигане на победа в Европа е много високо, а за съжаление ние не направихме достатъчно", коментира Пиоли.

Резултатът отдалечи още Милан от надеждата за класиране на осминафиналите.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"За да заслужиш това, трябва да печелиш мачове. Просто не успяваме да стигнем до победа и това натежава. Порто постигна отлични резултати в последните си пет гостувания. Да не забравяме, че те елиминираха Ювентус от Шампионската лига през миналия сезон. Трябва да бъдем по-постоянни. Предстоят ни още две срещи срещи изключително силни съперници", каза наставникът на Милан.

"Червено-черните" се представиха слабо през първото полувреме и имаха късмет, че изоставаха само с 0:1 на почивката.

"Порто заслужава похвала, а ние - критика. Трябваше да търсим начини да разкъсаме защитната им линия, а ние атакувахме така, както те искаха. След почивката бяхме по-организирани, а и нивото на интензивност в играта на съперника поспадна. В такива мачове трябва да си на 100 процента през всичките 90 минути. Искахме да вземем тази първа победа, особено пред нашите фенове. Ще опитаме в следващия мач", каза още Пиоли.

Милан има равен актив с лидера в италианския шампионат Наполи, а в неделя на отбора предстои градско дерби срещу шампиона Интер.

"Видях и позитивни знаци в играта ни. Смятам, че сме в добра форма. В неделя ще бъде много трудно, защото Интер е сред фаворитите за Скудетото", заяви той.