Милан се движи отлично в Серия “А”, но не така стоят нещата в Шампионската лига. Там отборът вече записа две загуби от Ливърпул и Атлетико Мадрид и няма друг вариант, освен да покаже съвсем друго лице. Като за начало предстоят два сблъсъка с Порто, като първият от тях е утре в Португалия. Наставникът Стефано Пиоли също подчерта, че това е моментът за максимално хладнкръвие. 

“Трябва да останем съсредоточени и хладнокръвни във всяка една ситуация. Вече платихме скъпо за всяка една грешка. Допуснахме две поражения заради отделни моменти, в които бяхме разсеяни”, коментира наставникът на Милан Стефано Пиоли.  

“Росонерите” се завърнаха в турнира след известно отсъствие, но все още са далеч от най-силните си години. “Липсват ни много неща, за да сме пак велики в ШЛ. На правилния път сме, но все още ни остават много крачки, които да направим”, счита треньорът. 

“Срещу нас сега излиза един солиден съперник в лицето на Порто, който е организиран в защита и разчита на бързи нападатели. Треньорът им също е на ниво. Със сигурност ще се сблъскаме с много трудности”, смята Пиоли.

“Драконите” също не са в цветущо състояние в групата, защото имат само 1 точка. “Тези два мача с Порто ще са решаващи за бъдещето ни в турнира”, убеден е наставникът на италианците.

Пиоли уточни, че и този път Златан Ибрахимович няма да е титуляр, защото все още не бил готов за това.