Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли не скри задоволството си от представянето на отбора при домакинската победа с 4:0 срещу Залцбург в последния кръг в група "Е" на Шампионската лига по футбол.

С успеха италианският първенец си осигури второто място с 10 точки и продължава на осминафиналите, докато австрийците останаха трети с 6 пункта и продължават в елиминациите на Лига Европа.

"През първото полувреме допуснахме някои ситуации пред нашата врата, но и създадохме доста положения. Желанието ни е през цялото време да бъдем опасни. Търсехме максимална ширина в атаката ни. След 2:0 поехме изцяло контрола върху мача. Получи се хубав двубой от Шампионската лига, в който и двата съперника се опитват да вкарват.  Ние използвахме по-добре възможностите си и това ни даде предимството", коментира наставникът на "росонерите".

Милан остана втори в групата след Челси, който завърши на върха с 13 точки след успех с 2:1 над Динамо Загреб в Лондон в последната си среща, но Пиоли е категоричен, че италианците са амбицирани да постигнат повече в турнира.

"Мечтаем за такива вечери. Искахме да покажем, че сме израснали в сравнение с представянето си в Шампионската лига през миналия сезон. Амбицирани сме, така че ще видим какво ще стане занапред. Предстои ни дълго пътуване, но това е част от нашия път и с този мач направихме още една крачка напред. Но това е само една стъпка, не можем да спираме. Искаме да бъдем успешни в Европа и не се задоволяваме само с класирането за осминафиналите. Целта ни е да постигнем още повече", коментира Пиоли.

"Тези футболисти са гладни за успехи и са изпълнени с желание да направят всичко възможно, за да ги постигнат. Ние сме шампионите на Италия, заслужено сме в този турнир. Разполагаме със солиден отбор и много добри играчи. Срещу който и да се паднем (на осминафиналите), ще бъде предизвикателство и няма да бъде лесно, защото всеки, който е завършил на първото място в групата си, може да спечели и трофея", допълни той.