Треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели вижданията си след успеха с 2:0 над Салернитана. Опитният специалист коментира още борбата за Скудетото с тимовете на Наполи и Интер, както и предстоящия сблъсък с Ливърпул на „Сан Сиро“, който ще бъде решаващ за класирането на „росонерите“ в елиминационната фаза на Шампионската лига.

„Удовлетворен съм от доброто представяне и приличната победа, защото някои хора я бяха приели за даденост. Щеше да е по-добре да отбележим повече попадения, особено предвид броя на създадените от нас положения. Нашият отбор обаче показа зрялост, постоянство и израстване. Хареса ми начина, по-който контролирахме мача и създавахме положения, въпреки че предприемахме много малко рискове. Замених Рафаел Леао на почивката, защото получи удар в крака. На него му е удобно на левия фланг и е труден за пазене в ситуации един срещу един. Той обаче трябва да прави още повече и да използва скоростта си“, заяви Пиоли след двубоя.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

„Бях прогнозирал доста равностойна борба в челото на класирането. Честно казано, очаквах още повече отбори да са събрани в няколко точки. Мислех, че Ювентус, Рома и Лацио ще са по-близо до топ 4. Детайлите правят разликата в Серия А. Може би контузиите и евроучастието ще са ключови в борбата за Скудетото. Във втори пореден сезон започнахме много силно, но се нуждаем от по-голямо постоянство“, продължи треньорът.

„Това, че вече се изправихме срещу Ливърпул през този сезон, ни дава малко повече информация и така знаем какво ни очаква. В Европа няма как да се справиш без качество или интезитет, така че това трябва да са основните ни характеристики във вторник. Ливърпул постоянно играят с вертикални пасове и умеят да променят темпото със своите трима нападатели. Те са сред отборите, които могат да се целят в трофея на Шампионската лига през този сезон. Искахме да сме в ситуацията, в която се намираме, така че сега само можем да покажем най-доброто, на което сме способни. Знаем, че е неизбежно Ливърпул да ни създадат проблеми, но също така могат да се отворят пространства, защото те определено не са непобедими или непроницаеми в защита“, каза още Пиоли.