Нападателят на английския Челси Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че лондонският гранд трябва да победи италианския Милан при домакинството си в сряда вечер в груповата фаза на Шампионската лига. Челси има само точка до момента в група „Е“ на турнира след като записа равенство и поражение в двата си изиграни мача до момента. Милан има 4 точки в актива си след една победа и едно равенство.

Габонският национал се разписа при победата с 2:1 на лондончани над Кристъл Палас във Висшата лига и се очаква в сряда да води атаката на Челси и срещу Милан.

Gulliver/GettyImage
33 снимки

„Може би ще спечелим първите си три точки в предстоящия домакински двубой. Мисля, че за нас това е много важно, ако искаме да се класираме в следващата фаза. Просто трябва да спечелим мача“, заяви Пиер-Емерик Обамеянг.

„Трябва да покажем характер, както го направихме срещу Кристъл Палас. В един момент изоставахме, но се върнахме в мача и съм наистина щастлив“, добави нападателят.

„Беше много приятно да отбележа гол за Челси. Честно казано, още по-хубаво е, че спечелихме двубоя. Когато си нападател, искаш да вкарваш голове, така че се надявах първият ми гол за Челси да дойде възможно най-скоро“, каза още Обамеянг за попадението си в последния кръг на Висшата лига.