Ръководството на Милан продължава да работи по проекта си за построяване на изцяло нов стадион в покрайнините на Милано. В клуба обаче се изправят пред сериозни предизвикателства. Както е известно, новото съоръжение в района на Ла Маура ще се ползва само и единствено от „росонерите” и няма да бъде поделено с Интер, какъвто е случаят в момента със „Сан Сиро”.

От Милан са се сблъскали със сериозни проблеми след многобройни оплаквания и жалби от страна на местни жители и политици. Новият стадион трябва да бъде изграден в близост до местен хиподрум, който е разположен в голяма зелена площ покрай Милано.

Градският съветник Енрико Федригини е един от многото, които са против проекта. Именно той е подал жалба за нарушаване на директивата на Европейския съюз „Стратегия за почвите 2030”, посочвайки как плановете на футболни клуб рискуват необратимо трансформиране на защитено природно пространство в града.

Отговорът на европейската комисия по казуса се очаква в рамките на 90 дни.

В същото време градският съвет на Милано свика извънредна среща, на която ще бъде обсъден подробно планът за новия стадион на Милан.