Двата европейски гранда – Милан и Барселона, изиграха на този ден преди 26 години 39-ия европейски финал в Шампионската лига. Италианският колос повали с 4:0 испанската чета с Христо Стоичков в състава си. Барса доминира в Испания, като бе взел четвърта поредна титла в Ла Лига и се целеше във втора европейска корона за три години.

Милан влезе в мача като пълен аутсайдаер, след като Марко ван Бастен, Алесандро Костакурта и Франко Барези липсваха. Големият шок бе, че Йохан Кройф реши да остави Михаел Лаудруп извън състава, тъй като има рестрикции за чужденците и квотите за тях.

Феновете бяха огорчени от дългоочакваната за тях битка между братята Брайън и Михаел, а Капело се израдва на факта, че неговият отбор не трябва да се изправи срещу брата на Брайън. Деян Савичевич и Даниеле Масаро влязоха в ролята на главни герои, след като Савичевич нахлу в наказателното поле и намери италианеца на далечната греда. Масаро, който беше голмайстор на Серия А с 11 гола спокойно откри резултата и реализира третия си гол в надпреварата. Точно преди края на полувремето Роберто Донадони намери Масаро, който от 15-ина метра вкара втори гол за Милан и се изравни с четири попадения, колкото имаше още един липсващ играч от „росонерите” – Жан-Пиер Папен.

Савичевич не беше явно сигурен, че мачът е решен и три минути след старта на второто полувреме премина покрай Серхи Бархуан и фино прехвърли Андони Субисарета, за да направи 3:0.

Дефанзивният Марсел Десаи пък премина през Албер Ферер и остана очи в очи със стража на „блаугранас”, за да стреля мощно с десния крак и да донесе окончателно петата европейска титла на отбора от Милано.