Милан разби с 4:0 като гост Динамо Загреб в мач от група Е на Шампионската лига. "Росонерите" не оставиха съмнение в това, че са по-добрия отбор и са близо до елиминационната фаза на турнира. В последния кръг италианския град приема Залцбург у дома и дори равенство ще бъде достатъчно на отбора на Стефано Пиоли да продължи напред.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Матео Габия откри резултата в 39-ата минута, а в началото на втората част Рафаел Леао удвои. След това се разписа и Оливие Жиру, а крайният резултат оформи Роберт Любичич, който порази собствената си врата. Хърватите заемат последната позиция в групата, но могат да завършат трети, но това минава през победа над Челси в Лондон. 

Двубоят започна по-добре за гостите, но постепенно "модрите" изравниха играта. Така се стигна до 39-ата минута, когато Сандро Тонали центрира от пряк свободен удар, а топката стигна до Матео Габия, който вкара за 0:1. 

В началото на второто полувреме Леао проби и опита подаване с Жиру, което не се получи. Топката обаче остана в Леао, а защитниците на Динамо не го спряха, а португалецът не сбърка за 0:2. 

В 59-ата минута Роберт Любичич задържа в наказателното поле Тонали и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Жиру, който вкара за 0:3. 

Ситуацията за Динамо се вложи още повече в 69-ата минута, а грешник се оказа отново Любичич. Рафа Леао напредна отляво и центрира към Жиру, който се размина с топката, но тя рикошира в Любичич и влезе във вратата.