Старши треньорът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че е подценил кризата с жлъчката, която го извади от резервната скамейка за около месец и няма търпение да се завърне край тъчлинията. Това ще стане утре в реванша от Шампионската лига срещу Милан. 

Конте допълни, че е искал да се върне към ангажиментите си в отбора и по-рано, след като лондончани отпаднаха от Шефилд Юнайтед в турнира за Купата на страната, но съветите на лекарите са били да изчака преди да излезе край терена.

"Със сигурност подцених възстановяването след операцията. Поради чувството си за отговорност, исках да се върна по-рано", заяви Конте на пресконференция преди двубоя в Шампионска лига в сряда вечерта. Първата среща на "Сан Сиро" завърши 1:0 за италианския тим с гол на Брахим Диас в 7-ата минута.

"Може би надцених и тялото, и себе си. Сега съм добре, възстанових енергията и трябва да възстановя теглото си, но за останалото се чувствам добре. Опитвам се да предам енергията си на моите играчи, това е важен мач за нашия клуб. За мене е важно да сме всички заедно. Отдалеч се опитах да бъда много близо до моите играчи, използвайки видео. Да присъстваш е съвсем различно и поради тази причина трябва да благодаря на всички от щаба", допълни специалистът.

"Ние живеем за тези моменти, защото когато напрежението се покачва, това означава, че и нашето ниво се покачва. Да не забравяме, че през миналата година играхме в Лигата на Конференциите. А сега сме в елиминациите на Шампионската лига.

"Ако ме попитате дали искам да спечеля Шампионската лига, да – бих казал, че искам. Това е реалността. Но трябва да вървим мач за мач", завърши Конте.

На пресконференцията присъства и Хюн Мин-Сон, който също изрази задоволството си от завръщането на треньора.

"Той винаги предава много позитивна енергия на целия отбор. Когато шефът на съблекалнята не е с нас, става напълно различно. И още вчера я усетихме тази негова сила, която носи. Когато е на тъч-линията, футболистите са много по-уверени. Когато той е на тъча, играчите ще се чувстват по-комфортно, каза още корейският футболист.