Звездата на Милан Рафаел Леао може и да не стартира като титуляр в днешния сблъсък с Интер от полуфиналите на Шампионската лига, но въпреки това има и чудесни новини около крилото. Играчът е подписал своя нов договор с клуба, съобщава „Гадзета дело спорт“. Всички трансферни експерти, запознати с италианския футбол, потвърждават тази новина.

След месеци на преговори двете страни са постигнали споразумение за контракт до лятото на 2028-а с годишна заплата в размер на 7+2 млн. евро. Друга важна подробност е, че откупната клауза на Леао остава, но ще бъде с по-висока сума от досегашните 150 млн. евро.

Настоящият контракт щеше да изтече през следващата година, като възнаграждението на футболиста беше 1,5 млн. евро. От вестника подчертават как желанието на самия португалски национал изиграло важна роля за подновяването на договора. Що се отнася до проблема с компенсацията от 22 млн. евро за родния клуб на Леао Спортинг (Лисабон), от третата замесена страна Лил вече са започнали процедурата за изплащането на сумата, с което е била преодоляна и последната пречка за подписването на контракта, който сигурно ще бъде официализиран от четвъртък нататък.