Отборите на Залцбург и Милан завършиха при 1:1 в първия си мач от груповата фаза на Шампионска лига. Ноа Окафор се разписа за домакините в 28-та минута, а Алексис Салемакерс донесе равенството в 40-та минута.


Сблъсъкът бе от Група E, в която Динамо Загреб направи първата голяма изненада като победи отбора на Челси с 1:0 по-рано вечерта.

Милан започна силно мача, като в 8-та минута Оливие Жиру бе близо до това да отбележи. Французинът не отигра по-най добрия начин положението, а удара му се озова в ръцете на Филип Кьон.

Домакините имаха своите шансове в 16-та минута, като първо Ноа Окафор изпрати опасно центриране в наказателното, топката обаче бе изчистена от защитник на италианския шампион. Последва корнер, от който Мик Менян едва не се разписа, след като стреля с глава.

Залцбург трябваше да почакат до 28-та минута, когато Ноа Окафор се разписа, след асистенция на Фернандо. Швейцарецът прати топката във вратата - 1:0.

Отговорът на Милан не се забави. Рафаел Леао свърши превъзходна работа, в 40-та минута, в организирането на атката, а именно той накрая центрира топката към Алексис Салемакерс, който преодоля вратаря и върна равенството в мача - 1:1.

През второто полувреме нямаше много опасности пред вратите на двата отбора, Милан владееше топката много повече, но по-значително положение се откри пред Бенджамин Шешко, новото попълнение на Залцбург, който стреля от границата на наказателното поле в 88-та минута, но изстрела му мина близо до страничната греда.

Главният съдия даде 4 минути продължение, които бяха повече от драматични. В 94-та минута Рафаел Леао нанесе мощен удар от границата на наказателното поле. Топката срещна дявсната греда, но не влезе. Гредата лиши Милан от победата и трите точки в този доста равностоен мач.

Залцбург Милан

източник: SofaScore