Директорът в Милан Барбара Берлускони вярва, че Италия може да постигне много успехи, ако следва примера на Германия и футболните реформи в страната, които донесоха световната титла от Мондиал 2014.

Футболната федерация на страната предприе огромни промени в спортната си структура след злополучното Евро 2000, когато „маншафтът“ капитулира още в груповата фаза. Според Барбара Берлускони това е единственият път пред „скуадра адзура“.

„Победата на Германия е резултат от техния кураж да променят нещата“, заяви дъщерята на бившия италиански премиер Силвио Берлускони.

„Германия имат иновативна федерация. Италия има шанса да направи същото, но очевидно няма да го сторим. Германия заслужи успеха си, защото беше най-силният отбор. Успехите не идват случайно. Всичко започна в началото на този век, когато те решиха да скъсат книгите с правилата и да започнат на чисто.“

„Там се инвестираха огромни суми в младите таланти, тяхната интеграция и футболната философия. Това обобщава всичко, което Италия не направи“, заключи Барбара Берлускони.