Полузащитникът на Милан Сусо изрази доверието си към наставника на тима Дженаро Гатузо, определяйки го като №1 треньор. Бившият играч на Ливърпул говори пространно пред испанските медии, докато е част от състава на Испания за мачовете от Лигата на нациите.

 „Хората, които ме познават знаят какво мога да направя. Знаят силните ми страни, както и слабите. Да бъда част от националния отбор на Испания е сбъдната мечта, тъй като този състав е един от най-добрите в света. Голяма гордост е за мен”, сподели Сусо.

24-годишният испанец е „моторът” на миланския колос, откакто се присъедини към отбора от „Сан Сиро”.

„Няма много разлики между Луис Енрике и Дженаро Гатузо. Двамата имат сходни виждания и откровена любов към атакуващия футбол. Като треньор Рино е същият, какъвто беше като играч. Влага много страст и желание, но извън терена е тотално различен човек. Можеш да говориш с него за всичко. Категорично за мен е №1”, продължи с хвалебствията Сусо.

Испанският плеймейкър говори и за периода си в Англия, подхождайки философски към факта, че не игра много за отбора на Ливърпул. „Всеки ден в Англия бе ценен за мен. Футболът в Ливърпул е на много високо ниво и културата е различна. Въпреки че не играех много, Ливърпул ми помогна да израсна адски много”, завърши Хесус Фернандес Саенс - Сусо.