Сръбският шампион Цървена звезда не се даде на Милан, макар да беше с 10 човека в последните 15 минути и завърши 2:2 при домакинството си в Белград в първи мач от 1/16-финалите мач между двата тима от турнира Лига Европа. Два гола на „Райко Митич” за „росонерите” бяха отменени през първата част заради засада или игра с ръка, но в 42-ата минута Радован Панков си вкара топката в собствената врата и даде аванс на гостите. Канга от дузпа пък изравни в 51-ата, но нов наказателен удар, този път за Милан, изведе „росонерите” напред, след като Тео Ернандес бе точен. Милан Павков в третата минута от добавеното време пък оформи равенството в интересния мач в Сърбия.

35 снимки


Още с първия съдийски сигнал феновете на сръбския гранд запалиха заря извън "Мала Маракана", след като на славния стадион присъствие на привърженици е забранено поради пандемията от коронавирус. Срещата започна на много добро темпо, а Милан реализира гол в шестата минута чрез Саму Кастийехо. Испанецът бе изведен с пас зад отбраната на Звезда на Ребич и реализира с десния крак, но втория асистент-съдия вдигна флага си за засада. След поверка на ВАР стана ясно, че испанецът е бил зад защитата на "звездашите" и голът логично бе отменен. Три по-късно пък Анте Ребич се откъсна отляво и шутира диагонално, но Милан Борян изби в корнер.

Цървена звезда - Милан

източник: sofascore.com

В 12-ата минута италианският тим поведе в резултата. Кулулу проби отдясно и центрира, а вратарят на звезда Милан Борян увисна, а топката отиде в Манджукич, който отклони с глава за Ернандес и той отблизо вкара. При проверката на ВАР обаче реферът видя ръка на испанския футболист на Милан и попадението бе отменено, а феновете на сърбите подивяха от радост извън пределите на арената. 

Седем по-късно Борян трябваше да прави второ спасяване в мача, след като Крунич шутира силно с десния крак, а вратарят с канадски паспорт прати топката встрани. В 20-ата пък Иванич бе изведен страхотно след пас на Бен Набуан, а халфът стреля към вратата на Милан, но Донарума с крака блокира. В 22-ата пък Крунич изведе с перфектен пас Анте Ребич зад отбраната на Цървена звезда, която за пореден път допусна с пас по земя да бъде разсечена. Хърватинът Ребич отправи шут с левия крак, но топката отлетя над напречната греда на сръбската врата.

След 31 минути игра пък Бен Набуан стреля силно отдясно, но Донарума улови топката. Осем по-късно Стефано Пиоли трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Исмаел Бенасер получи разтежение, а на негово място влезе Сандро Тонали. Три минути преди края на първото полувреме Милан откри резултата. Това стана, след като Саму Кастийехо центрира по земя отдясно, а Радован Панков опита да спре топката, но вместо това я прати във вратата на своя отбор - 1:0 за Милан.

В добавеното време на срещата бранителят на Звезда Милунович овладя в наказателното поле на "росонерите" и се обърна да шутира, но ударът бе неточен. Фикайо Томори отклони топката с тяло, но реферът не посочи ъглов удар за домакините.

В 50-ата минута бранителят на Милан Алесио Романьоли игра с ръка в наказателното поле и не остави никакъв избор на рефера, който отсъди дузпа. Зад топката застана Канга, който шутира в долния десен ъгъл на Донарума и изравни - 1:1.

Три по-късно отново Канга опита да застраши вратата на италианците, но диагоналният му шут прелетя встрани. В 59-ата пък Панков събори Тео Ернандес в наказателното поле на сърбите и последва преразглеждане на ситуацията с ВАР, която потвърди достоверността на нарушението. Зад топката застана Тео Ернандес, който шутира в долния десен ъгъл на Борян и "росонерите" си върнаха водачеството в резултата. В 77-ата минута реферът изгони за втори жълт картон Родич и сърбите останаха с човек по-малко.

Осем минути преди края на мача Мейте обстрелва сръбската врата с глава, но Борян с една ръка изби топката в ъглов удар. От него пък Диого Далот опита да реализира гол, но и той не съумя да се разпише. Борян направи поредно спасяване в 85-ата, когато силен удар на Сандро Тонали попадна в ръцете му. В последните минути пък Романьоли отклони топката след центриране току преди Павков да засече с глава и намесата спаси Милан от гол във вратата му. В третата минута от добавеното време обаче Милан Павков отново бе герой за Звезда. Нападателят се извиси след корнер и реализира шеметен гол с глава - 2:2.

FT / ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 2:2 МИЛАН  | ВСИЧКИ МАЧОВЕ И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛИГА ЕВРОПА!

0:1 Радован Панков (42-автогол)

1:1 Канга (51-дузпа)

1:2 Тео Ернандес (61-дузпа)

2:2 Павков (90+3)

Стартови състави:

Цървена звезда: Милан Борян – Неманя Милунович 🟨, Милош Дегенек, Радован Панков – Милан Родич🟥, Марко Гобелич (74' - Гаич), Гелор Канга, Ниегош Петрович (81' - Саного), Бен Набуан, Мирко Иванич (80' - Бакайоко) – Диего Фалкинели (62' - Фалко)

Милан: Джанлуиджи Донарума – Пиер Калулу, Алесио Романьоли 🟨, Фикайо Томори, Тео Ернандес – Раде Крунич, Исмаел Бенасер (39' - Тонали), Мейте – Саму Кастийехо, Анте Ребич (46' - Леао), Марио Манджукич 🟨 (82' - Чаалханолу)