Италианският гранд Милан днес ще научи своята съдба в евротурнирите и по-специално санкциите, които ще му наложи УЕФА. Медиите на Апенините индикират, че има доста сериозен шанс клубът да бъде изхвърлен от Лига Еврпа заради прегрешенията си спрямо правилата за Финансовия феърплей.

„Росонерите” не успяха да сключат нито доброволно, нито компромисно споразумение с УЕФА, което значи, че се задават санкции. Като се има предвид и финансовите загуби на клуба през последните години, във футболната централа битуват определени съмнения относно настоящия собственик Йонхон Ли.

На среща в Нион, която се проведе вчера, директорите на Милан опитаха да  подчертаят, че клубът и китайският бизнесмен трябва да бъдат третирани отделно един от друг. Въпреки това притесненията от евентуално изваждане от евротурнирите остават.

Някои издания очакват присъдата да стане ясна най-късно до обяд. Ако Милан се окаже изваден по административен път от Лига Европа, то клубът обезателно ще търси правата си чрез съдебно дело. Фиорентина е отборът, който би заел мястото на Милан, ако на „росонерите” бъде отказано правото им да участват във втория по сила европейски клубен турнир.