Кошмарна седмица за италианските отбори. Тимовете от Серия А записаха 5 загуби и 1 равенство в двубоите си от европейските клубни турнири.

Интер и Наполи отпаднаха от Шампионската лига и ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа.

"Нерадзурите" не успяха да победят ПСВ Айндховен и завършиха при 1:1 на "Джузепе Меаца", което им попречи да изпреварят прекия конкурент за второто място в Група В Тотнъм. "Шпорите" направиха 1:1 с Барселона на "Камп Ноу", но поради по-добрите си голови показатели в сравнение с Интер, изхвърлиха италианците от най-силния евротурнир.

Същата съдба сполетя и Наполи. Тимът бе лидер в Група С преди последните двубои, но загуби с 0:1 на "Анфийлд" от Ливърпул. По-добрите голови показатели на мърсисайдци пратиха англичаните напред, а момчетата на Карло Анчелоти остана трети с оглед и на победата на ПСЖ над Цървена звезда в Сърбия (4:1).

Осигурилият си вече участие в 1/8-финалите на Шампионската лига Рома, от своя страна, загуби последния си двубой от своята група. "Вълците" отстъпиха на Виктория Пилзен (1:2) и така позволиха на чехите да се доберат до 3-ото място и Лига Европа, оставяйки ЦСКА Москва последен.

Тежки дни изживява и един от най-популярните клубове в света - Милан. Момчетата на Дженаро Гатузо загубиха решаващия мач срещу Олимпиакос Пиреа (1:3) в своята група в Лига Европа и отново заради по-лоши голови показали, трябваше да напуснат състезанието.

Поражения претърпяха Ювентус в Шампионската лига - от Йънг Бойс (1:2), и Лацио в Лига Европа - от Айнтрахт Франкфурт (1:2), но и двата тима продължават напред в своите надпревари.

Мачовете на италианските отбори през тази седмица в Европа:

Ливърпул - Наполи 1:0

Интер - ПСВ Айндховен 1:1

Йънг Бойс - Ювентус 2:1

Виктория Пилзен - Рома 2:1

Олимпиакос - Милан 3:1

Лацио - Айнтрахт Франкфурт 1:2

Още по темата:

Казанът на дявола се продъни - Милан аут от Европа

Крайни резултати и класирания в Лига Европа

Тежкият „армейски“ десант на „Бернабеу“ бе демилитаризиран от Виктория Пилзен

Половинката на Икарди, обляна в сълзи след отпадането на Интер от ШЛ

Октоподът Алисон спаси една магическа нощ на "Анфийлд"

Тотнъм с щастлив хикс срещу Барса, Интер се самоуби и е аут (видео)

Швейцарци спряха Юве, Валенсия наказа Юнайтед