Ръководството на Милан ще опита да сключи нетипична сделка с УЕФА относно своите нарушения на Финансовия феърплей. Клубът от Милано ще приеме изваждане от евротурнирите за период от 1 години, но при условие, че не успее да се класира за Шампионската лига.

„Росонерите” първоначално бяха изключени от турнирите по егидата на УЕФА за сезон 2018/2019, но обжалваха пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана и в последния момент получиха позитивен отговор. Въпреки всичко участието им в Лига Европа завърши безславно с провал в груповата фаза.

Според последното решение на УЕФА Милан получи глоба в размер на 12 милиона евро, ограничена група от 21 играчи за европейските мачове и изключване от турнирите на УЕФА за период от 1 година, ако финансите не бъдат балансирани до 2021 година. От Милан не вярват, че могат да постигнат последното в уречени срок.

До този момент клубът се въздържаше да обжалва и това решение пред КАС и най-вероятно има план, който оправдава подобно поведение. Докато сега над Манчестър Сити е надвиснала угрозата да сподели съдбата на Милан като знак, че УЕФА ще прилага правилата и за по-големите клубове, от Милан са избрали друга стратегия.

„Кориере дело спорт” твърди, че ако „росонерите” не пробият в Шампионската лига с класиране в топ 4 на Серия А, тимът ще приеме 1-годишно наказание като част от сделка за УЕФА. „Росонерите” нямат интерес да играят отново в Лига Европа, за да могат да концентрират всичките си усилия и ресурси в преследването на ШЛ през сезона, в който ще течен наказанието.