Треньорът на Милан Дженаро Гатузо недвусмислено показа, че очаква пълна мобилизация от своите момчета и никакво подценяване на люксембургския Дюделанж в Лига Европа.

По-рано през сезона „росонерите” с много трудности спечелиха с 1:0 срещу непретенциозния съперник, а с нова победа ще направят решителна крачка към 1/32-финалите.

„Те знаят как да играят като отбор и ни накараха да страдаме в Люксембург”, коментира Гатузо на пресконференцията преди срещата. „Точно затова трябва да вземем под внимание усилията, които ни бяха нужни, за да си осигурим три точки в първия мач срещу тях. Простичко е – само вижте класирането в групата. Ако не спечелим, ще се поставим в наистина трудно положение. Не желая да се правим на глупаци.”

Мачът в четвъртък ще отбележи точно една година, откакто Гатузо пое кормилото в Милан. „Изживяхме много трудности и щом съм тук след година, значи го дължа на тези момчета в съблекалнята. Създадохме невероятна атмосфера. Говоря си за по всякакви теми с играчите – футбол, лични ситуации, семейни проблеми.”

„Този тим има своите силни страни и слабости, но тайната му се крие в огромното чувство за принадлежност, което всички изпитват.  Все още има накъде да се развиваме, особено по отношение на моя мениджмънт на вас, журналистите, но да тренирам тези момчета, които винаги са толкова ентусиазирани, е като разходка в парка”, допълни Гатузо.