Треньорът на Милан Дженаро Гатузо не беше в най-доброто възможно настроение, въпреки че неговият тим победи Олимпиакос с 3:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Наставникът отчете, че за да се стигне до нуждата за пълен обрат неговите възпитаници са допуснали прекалено голям брой грешки.

„Росонерите” губеха в резултата срещу гръцкия гранд през по-голямата част от мача, а това, което преобърна развитието му бе появата на Патрик Кутроне, отбелязал два от трите гола през втората част.

„Срещу Емполи Патрик игра с контузия в глезена. Той още не е възстановен на 100 процента и трябва да пие лекарства против възпаление. Ние наистина оценявам колко усърдно се труди той и как дава всичко в името на колектива”, заяви Гатузо.

„Хакан Чалханоглу трябва да преоткрие своята увереност, да играе с по-малко напрежение. Той е момче, което наистина дава мило и драго за отбора, затова понякога твърде много премисля нещата. Това е неговият проблем.”

„Знаем, че Игуаин не е в най-добрата си форма след своята контузия, но днес вкара фантастичен гол. През първото полувреме бяхме твърде тромави, макар и да създадохме доста положения. Джак Бонавентура играеше твърде много към фланга, докато Саму Кастийехо твърде често стреляше от дистанция. Така правеше и Игуаин.”

„Аз съм доволен от резултата, но можем да играем далеч по-добре. Допуснахме твърде много грешки в центъра на терена. Трябва да ставаме по-добри, ако искаме да играем във формация 4-4-2.”

„Тиемуе Бакайоко към момента изпитва трудности, но имаме нужда от всеки наличен човек. Аз наистина не съм доволен от начина, по който се държахме, когато топката беше у съперника. Трябва да правим преходите по-добре, линиите ни не бяха перфектни, а това ни кара да хвърляме далеч повече сили при играта в защита”, анализира още Гатузо.