Ръководството на Фиорентина пусна официална декларация, с която засвидетелства своята солидарност към Милан, чиято жалба пред Спортния арбитражен съд (КАС) срещу изхвърлянето от евротурнирите беше уважена. Именно „виолетовите” трябваше да заемат мястото на гранда от Милано, след като УЕФА го изхвърли от участие в Лига Европа през настоящия сезон.

Съдът в Лозана върна надеждата на Милан

Сега тепърва европейската футболна централа ще трябва да преразгледа решението си и да върне обратно „росонерите”, след като основният им мотив бе свързан с нарушенията на Финансовия феърплей. От КАС счетоха, че изваждането от ЛЕ не е пропорционално наказание предвид естеството на прегрешенията на Милан.

Ако искаше, Фиорентина на свой ред можеше да утежни ситуацията, като претендира за пропуснати ползи. „Виолетовите” обаче демонстрираха достойнство и заявиха, че не смятат да се месят в диспутите. „През цялата афера Фиорентина имаше съвсем явната роля на зрител, който щеше да уважи всички решения, които биха били взети от съответните власти”, заявиха от „Артемио Франки”.

„Също така искаме да изясним, че сме привикнали да печелим нашето участие в европейските клубни турнири на терена, както сме го постигали през годините”, допълниха от клуба.