Милан отпадна от Лига Европа. „Росонерите“ останаха 3-ти в своята група F след загуба с 1:3 от Олимпиакос в Гърция.

Така въпреки че бяха на второто място в подреждането преди изиграването на последните мачове от груповата фаза, момчетата на Дженаро Гатузо финишираха на 3-ото място с актив от 10 точки. С толкова е и Олимпиакос, но тимът от Пирея продължава напред заради по-добрата си голова разлика (след като в директните мачове двата тима си размениха по една победа с 3:1).

Олимпиакос - Милан 3:1

източник: БГНЕС

Попаденията за Олимпиакос реализираха Папе Сисе в 60-ата минута и Костас Фортунис в 81-ата. Между тях автогол си вкара бранителят на гостите Кристиан Сапата. Именно и Сапата върна едно попадение за Милан в 71-ата минута, но за повече "росонерите" нямаха сили.

Това е наистина тежка седмица за италианския футбол. Интер и Наполи отпаднаха от Шампионската лига и ще трябва да се задоволят с участие в турнира Лига Европа, докато Лацио отстъпи на Айнтрахт Франкфурт (1:2) в друга група от втория по сила турнира в Европа. Шампионът в Серия А Ювентус също записа поражение в последния си мач в Шампионската лига - 1:2 от Йънг Бойс, въпреки че бе ясно, че продължава към 1/8-финалите на турнира.

Олимпиакос - Милан 3:1

източник: БГНЕС

В Пирея първата по-сериозна опасност дойде в 18-ата минута, когато Игуаин не успя да преодолее стража на домакините, след като излезе очи в очи срещу него. Минута по-късно вратарят Са изби и изстрел с глава на Бакайоко. В 42-ата Кесие стреля от малък ъгъл, но Са показа стабилност и отрази удара.

В 47-ата минута Фетфацидис опита удар от границата на наказателното поле, който мина встрани от вратата. Точно 1 час след началото на срещата падна и първото попадение. В 60-ата минута, следи зпълнение на корнер, Сисе даде аванс на домакините с глава.

Олимпиакос - Милан 3:1

източник: БГНЕС

10 минути след това Гилерме отправи удар, Сапата се опита да го блокира, но прати топката в собствената си мрежа и направи резултата 2:0 за гърците.

Само минута след това защитникът се реваншира с попадение, дошло след изпълнение на корнер. В 81-ата минута Олимпиакос сложи точка на спора, след като съдията посочи "бялата точка" за фаул на Абате срещу Василис Торосидис. Зад топката застана Фортунис, който не сгреши и прати гърците напред в турнира.

Олимпиакос - Милан 3:1

източник: БГНЕС

Олимпиакос - Милан 3:1

1:0 Папе Сисе 60'

2:0 Кристиан Сапата (автогол) 70'

2:1 Кристиан Сапата 71'

3:1 Костас Фортунис (дузпа) 81'

Състави на двата отбора:

Олимпиакос: Са, Елабделауи, Сисе, Вукович, Куртис, Камара (Василис Торосидис 79‘), Гилерме, Фетфацидис (Бибрас Натхо 69‘), Фортунис, Поденсе (Бучалакис 85‘), Гереро

Треньор: Педро Матинс

Милан: Донарума, Калабрия, Абате, Сапата, Родригес (Ален Халилович 85‘), Кастийехо, Бакайоко, Кесие, Чалханоолу, Кутроне (Диего Лаксалт 78‘), Игуаин

Треньор: Дженаро Гатузо

Главен съдия: Беноа Бастиен

Стадион: „Караискакис“

В друга среща от групата Дюделанж и Бетис не се победиха и завършиха при 0:0 в Люксембург. Бетис завършва като лидер с актив от 12 точки.

Крайно класиране в Група F:

1. Бетис 12 точки

2. Олимпиакос 10 точки

3. Милан 10 точки

4. Дюделанж 1 точка

Крайни резултати и класирани в Лига Европа