Бившият треньор и спортен директор в Милан – Леонардо е на път да се завърне в управата на клуба. Бразилецът почти сигурно ще получи огромна власт и ще изпълнява функциите на генерален мениджър. Ходът обаче не бе никак добре приет от ултрасите на „росонерите”.

Според „Спорт Медиясет” Леонардо в момента води преговори с клуба, като двете страни са много близо до сключването на споразумение. То би означавало четвърти престой на южноамериканеца на „Сан Сиро”.

Като играч Леонардо вкара 30 гола в 124 мача за Милан, където игра в два различни периода. С гранда от Милано той спечели по веднъж скудетото и Купата на Италия, а през 1994 година стана световен шампион с Бразилия.

След оттеглянето си като футболист той се върна в Милан. Първо беше спортен директор, а после и треньор през кампания 2009/2010, когато „росонерите” завършиха на 3-о място в първенството.

48-годишният функционер си спечели омразата на всички привърженици на Милан през декември 2010 година, когато премина в лагера на градския съперник Интер. С „нерадзурите” той спечели Купата на страната, но 7 месеца след пристигането си Леонардо ги напусна. След това той прекара известно време като спортен директор на Пари Сен Жермен и треньор на турския Анталияспор.

Ултрасите на Милан пуснаха много ясна декларация по повод потенциалното връщане на Леонардо, в която изразиха несъгласието си с подобна рокада. „Не сме икономисти или финансови експерти, ние сме ултраси, а като такива ни е грижа за Милан. Просто искаме уважение и отдаденост към цветовете на отбора ни”, заявиха от групировката „Курва Суд”. „Имахме шанса по време на предсезонните тренировки да потвърдим своята подкрепа към отбор (а който желае да си ходи, нека го стори колкото се може по-скоро), към нашия страхотен треньор и към Мирабели (спортния директор – б.р.), към когото питаем огромни респект и адмирации заради наложените прозрачност и професионализъм.”

„Извън всякакво съмнение е, че щом веднъж Мирабели и Гатузо започнаха да работят заедно, видяхме познатия шампионски манталитет, което само увеличава съжаленията ни за първата част от миналия сезон.”

„Да променяме всичко сега ще бъде контрапродуктивно. Можем само да помолим новите собственици да се вгледат в историята на „росоонерите”, да не забравят какво направиха хора като Леонардо, а именно – плюха върху нашите цветове. Имаме нужда от мъже с доказана вяра в Милан, а Леонардо не е един от тях, след като избра да предаде всички обичащи Милан”, допълниха най-радикалните фенове.

Още по темата:

Разследват Гатузо за пране на пари чрез прасета

Окончателно: Милан има нов собственик, който изненада...