Футболистите на Милан втрещиха не само привържениците на „Сан Сиро“, но и играчите на съперниковия отбор Карпи с изпълнение на танца хака преди началото на мача между двата тима от 34-ия кръг на Серия А. 

По принцип танцът се изпълнява преди началото на ръгби мачове, но играчите на Милан адаптираха версията за футболната среща срещу Карпи.

Хака е традиционен танц на маорите от Нова Зеландия. Въпреки че използването на хака от националния отбор по ръгби на Нова Зеландия направи танца познат, то е довело до погрешни схващания. хака не е само боен танц, нито е танцуван само от мъже. Някои от танците са танцувани и от жени, а други — от смесени групи, както и някои прости танци са извършвани от деца. хака се танцува по различни причини: за забавление, за посрещане на изтъкнати гости. Бойната хака (наричана перуперу) първоначално е танцувана от бойци преди битка, за да призове тяхната сила и мъжество, за да сплаши противника.

Явно футболистите на Милан не успяха да изплашат достатъчни ефективно своя съперник, защото мачът на „Сан Сиро“ завърши без победител – 0:0.