Тази вечер футболните фенове могат да се насладят на един от класическите мачове не само в Италия, а в цяла Европа  - двубоят между Интер. 224-ото издание на Дерби дела Мадонина ще бъде бижуто в съботната програма на Серия А, където четвъртият кръг вече започна. Началният час на мача е в 21,45 часа българско време.

След три изиграни мача „росонерите” се намират в по-незавидната ситуация – на 7 място с актив от 6 точки. Това ги оставя на 3 пункта зад градския съперник, който оглавява таблицата и е единственият с пълен актив от точки.

Вече минаха 6 години, откакто за последно Милан успя да финишира в топ 4 на калчото. Търсенето на път обратно към славните дни се оказва изключително трудно за „росонерите”, които тази година решиха да действат различно и решиха да градят отбор първо от треньора, наемайки Марко Джампаоло. В последните 4 сезона тимът завърши съответно на 7-о, 6-о, 6-о и 5-о място, а задача на наставника е да остави в миналото подобни незавидни представяния. На този етап изглежда, че новите ми идеи ще имат нужда от повече време, за да узреят сред футболистите, което беше засвидетелствано с поражението 0:1 от Удинезе на старта. Дотук тимът на Джампаоло е отбелязал само 2 гола в Серия А, а това няма как да не буди притеснение.

От друга страна Антонио Конте стартира ударно начело на Интер след назначението си през август. Три победи в три мача и голова разлика 7:1 звучат стряскащо, а всички анализатори в Италия побързаха да посочат „нерадзурите” като основния конкурент за хегемона Ювентус. Разбира се, в последните години сътресенията станаха ежедневие за миланските колоси и през седмицата Интер едва се спаси от домакинска загуба срещу Славия Прага в Шампионската лига. Тя извади на преден план и някои търкания в съблекалнята, където е имало конфликт между Марсело Брозович и новото попълнение Ромелу Лукаку. И ето как Интер също не влиза в големия мач при идеални условия.

За символичните гости в синьо и черно мача пропуска опитният Антонио Кандрева, който се контузи в мача срещу чехите. Почти сигурно Валентино Лазаро ще го замени отдясно, докато Ромелу Лукаку и Стефано Сенси изглеждат непоклатими титуляри заради страхотната форма която демонстрират. В същото време друга нова придобивка в лицето на Алексис Санчес все още чака дебют като титуляр. Дотук чилиецът има само 10 минути футбол при трудния успех над бившия си тим Удинезе (1:0) в предишния кръг.

Милан няма да може да разчита на десния краен защитник Давиде Калабрия в следващите си три мача, след като той получи директен червен картон в 4-ата минута от продължението на мача срещу Верона. Андреа Конти изглежда ще бъде неговият заместник. Матия Калдара е дългосрочно контузен и се очаква да направи завръщане чак през ноември, след като скъса кръстни връзки в коляното.