Футболистът на Милан Сусо заяви, че се чувства щастлив при новия мениджър Стефано Пиоли и сподели, че той му напомня за Дженаро Гатузо.  Испанецът не пропусна да нападне бившия мениджър на клуба Марко Джанпаоло, като заяви, че при него Милан не е бил отбор и треньорът не е разговарял с играчите. Ето какво коментира бившият футболист на Ливърпул пред Sky Sport Italia.

"При Джанпаоло ние просто не бяхме отбор, а сега при Пиоли е различно", започна испанецът. "Пиоли много ми напомня на Гатузо. Той винаги разговаря с нас и се интересува от нашето мнение. Вълнува се от това, какво мислим ние и как се чувстваме."

"В съвременния футбол психологическият аспект е много важен. Когато бях дете, постоянно гледах Гатузо по телевизията, това бе един изключително силен отбор на Милан по онова време, пълен с големи шампиони.  Когато Гатузо дойде и беше мениджър на Милан, ние изградихме много силна връзка, която продължава и до днес."

"Да, той вече не е треньор на Милан, но ние продължаваме да поддържаме много добри отношения и имаме много здраво изградено приятелство.  Това, което ми харесва в Гатузо е, че той казва всичко честно и откровено, независимо дали думите му ще те засегнат или не."

"Когато Милан те поиска не можеш да откажеш.  В началото не бях основен футболист и отидох да играя под наем в Дженоа, но сега се чувствам добре в Милано и съм мотивиран да покажа какво мога", завърши изказването си 26-годишният испанец.

Автор: Делян Калинков