Милан победи с 3:0 Сасуоло на "Мапей” в последен двубой от 38-ия кръг на Серия А и спечели Скудетото, което бе завоювал за последно през сезон 2010/11. Попаденията бяха отбелязани от Оливие Жиру в 17-ата и 32-ата минута, а Франк Кесие малко преди края на първата часто оформи крайния резултат. 

“Росонерите” стартираха двубоя много силно, като в първите десет минути като по чудо не стигнаха до гол. Жиру стреля опасно с глава, но го направи в обсега на Андреа Консили и вратарят изби топката. Малко след това Тонали се пребори за топката точно пред наказателното поле и изведе Леао, но Ферари се хвърли на пътя ѝ. Секунди по-късно при центриране от корнер топката се отклони в тялото на Томори и влизаше във вратата, но Лопес я изчисти от голлинията. Почти веднага след това Салемакерс беше изведен сам срещу вратаря, който обаче отрази шута му. В 12-ата минута Консили направи поредната си намеса, този път след изстрел на Леао

Пет минути по-късно гостите най-после преодоляха съпротивата на съперника. Тогава Леао отне топката в средата на терена, след което лесно го преодоля и стигна до наказателното поле, където потърси пас към Жиру. Топката рикошира в Лопес, но все пак отиде при нападателя, който със своя шут я промуши между краката както на Ферари, така и на Консили за 1:0 в полза на "росонерите". 

В 32-ата минута Ферари тръгна да се лъже с Леао, който обаче първо му отне топката, а след това я подаде към Жиру, който отбеляза втория си гол в мача. Само четири минути по-късно Крунич отне топката от Лопес и я предостави на Леао, който даде пас на непокрития Кесие, а халфът направи аванса на гостите още по-убедителен със своя шут. Това беше трета асистенция за португалското крило в двубоя. Леао го постигна още преди почивката - нещо, с което не може да се похвали друг играч на тима от 2004/05 насам. Едва в 43-ата минута домакините принудиха Майк Менян да се намеси за пръв път в срещата. Тогава Давиде Фратези стреля с глава след центриране от пряк свободен удар, но вратарят успя да избие топката.


Двубоят започна при по-активна игра на домакините. В 9-атата минута Хакан Чалханоолу стреля опасно, но стражът на гостите отрази удара. Само минута по-късно и генуезците имаха своя шанс, но защитниците на Интер успяха да обезвредят Франческо Капуто. Постепенно играчите на гостите се прибраха в своята половина и заиграха в глуха защита.

Положенията пред играчите на Симоне Индзаги се редуваха едно след друго, но “нерадзурите” така и не стигнаха до гол. С пропуски се “отличиха” Лаутаро Мартинес и Хоакин Корея. В самия край на полувремето Мартинес пропусна отличен шанс да открие резултата.

Играчите на Сампдория загубиха топката в своята половина, това позволи на Барела да напредне до наказателното поле и да начмери Мартинес, но аржентинецът пропусна.

Положенията пред играчите на Симоне Индзаги се редуваха едно след друго, но “нерадзурите” така и не стигнаха до гол. С пропуски се “отличиха” Лаутаро Мартинес и Хоакин Корея. В самия край на полувремето Мартинес пропусна отличен шанс да открие резултата.

Играчите на Сампдория загубиха топката в своята половина, това позволи на Барела да напредне до наказателното поле и да намери Мартинес, но аржентинецът пропусна.

През втората част играчите на Интер вдигнаха оборотите и това даде бърз резултат. Още в 50-ата минута се стигна до откриване на резултата чрез Иван Перишич, който се разписа след удар от наказателното поле. В 55-ата минута нова прекрасна атака на Интер доведе до втори гол във вратата ва Сампдория. Хакан Чалханоолу подаде към Перишич, хърватинът върна топката на своя съотборник, който намери Хоакин Корея и аржентинецът не сбърка.

САСУОЛО - МИЛАН 0:3

0:1 Оливие Жиру 17'

0:2 Оливие Жиру 32'

0:3 Франк Кесие 36'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

САСУОЛО: Консили, Мюлдюр, Айхан, Ферари, Кирякопулос, Енрике, Лопес, Фратези, Берарди, Скамака, Распадори

Треньор: Алесио Диониси

МИЛАН: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру

Треньор: Стефано Пиоли

ИНТЕР - САМПДОРИЯ 3:0

1:0 Иван Перишич 50

2:0 Хоакин Корея 55

3:0  Хоакин Корея 57

СТАРТОВИ СЪСТВИ:

ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Брозович, Барела, Чалханоглу, Дъмфрис, Перишич, Кореа, Мартинес

Треньор: Симоне Индзаги

САМПДОРИЯ: Аудеро, Бережински, Ферари, Йошида, Ожело, Виейра, Торсби, Ринкон, Кандрева, Сабири, Капуто

Треньор: Марко Джампаоло