Отборът на Интер победи Милан в прочутото „Дерби дела Мадонина“ с 2:0 в големия сблъсък от 4-тия кръг на италианската Серия А. Попаденията в актива на „нерадзурите“ дойдоха след голове на Марселона Брозович в 49-та минута и Ромелу Лукаку в 78-та минта.

По този начин Интер записа своята 4-та победа през настоящата кампания и продължава своя марш под ръководството на Антонио Конте. Милан пък продължи колебанията си през сезона, записвайки своята 2-ра загуба, при една две победи от общо 4 мача.

Цялото първо полувреме мина под диктовката на играчите на Конте. Първо в 11-та минута се стигна до напрежение пред вратата на Милан. Левият бранител на "росонерите" Рикардо Родригес върна топката изключително рисковано към вратаря Донарума, което за малко да позволи на Лаутаро Мартинес от състава на Интер да се възползва. В крайна сметка топката беше извадена в корнер след намесата на стража. 

Положенията продължиха след това. В 18-та минута, След хубава контраатака Стефано Сенси изведе Ромелу Лукаку сам срещу Джанлуиджи Донарума. Белгиецът стреля в далечния ъгъл, но италианският страж се справи отлично, след което и защитниците на "росонерите" изчистиха топката. 

Следваше нов страхотен двоен шанс за отбора на Конте в 21-а минута. Първо Лаутаро Мартинес се оказа в отлична стрелкова позиция, но ударът му отново беше отразен с вещина от Донарума. Само минута по-късно пък, след разбъркване в наказателното поле на Милан Данило Д'Амброзио се ориентира най-бързо и отправи шут към вратата, който обаче рикошира от дясната странична греда.

Към края на първата част все пак имаше лек проблясък на надежда и за Милан.  Полският нападател Кжищоф Пьонтек успя да пласира хубаво центриране от левия фланг, което поадна на главата на Рафаел Леал, но изстрелът на бразилеца профуча над вратата на Ханданович. 

Второто полувреме най-после донесе желания резултат за Интер. В 49-та минута, След късо разиграване от пряк свободен удар, Стефано Сенси намери Марсело Брозович на границата на наказателното поле, където хърватинът отправи удар, който рикошира в петата на нападателя на Милан Рафаел Леао и заблуди Донарума, който нямаше какво да направи освен да изгледа как кълбото влиза за 1:0.

Натискът на „нерадзурите“ сякаш нямаше отслабване. В 61-та минута, след поредица от блокирани изстрели в крайна сметка Стефано Сенси успя да отправи точен такъв, но Донарума спаси. Кълбото все пак попадна на главата на Ромелу Лукаку, който обаче не успя да насочи добре ударът си с глава и тя премина покрай вратата на Донарума. 

В 78-та минута символичният гост в този мач нанесе и последния удар по амбициите на момчетата на Марко Джампаоло. Страхотна постепенна атака от "нерадзурите" беше довършена с брилиянтно центриране на Николо Барела и мощен удар с глава на Ромелу Лукаку за 2:0. 

В края на срещата резултатът можеше да стане и класически. Данило Д'Амброзио намери с перфектен пас нахлуващия напред Антонио Кандрева, който стреля, но уцелия десния страничен стълб на вратата на Донарума. 

По този начин Интер събира актив от 12 точки и заема еднолично първото място в класиране, като авансът на „нерадзурите“ пред Ювентус е от 2 точки. Милан, от своя страна, остава на незавидното 9-то място с 6 точки от 4 мача.

Съставите на двата отбора:

Милан: Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Билия, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек, Леао

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Скринияр, Д’Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

Най-интересните моменти може да проследите в следващите редове: 

90+2 минута: Греда за Интер! Данило Д'Амброзио намери с перфектен пас нахлуващия напред Антонио Кандрева, който стреля, но уцелия десния страничен стълб на вратата на Донарума. 

78-а минута: Втори гол за Интер! Страхотна постепенна атака от "нерадзурите" беше довършена с брилиянтно центриране на Николо Барела и мощен удар с глава на Ромелу Лукаку за 2:0. 

61-а минута: Пореден шанс за Интер. След поредица от блокирани изстрели в крайна сметка Стефано Сенси успя да отправи точен такъв, но Донарума спаси. Кълбото все пак попадна на главата на Ромелу Лукаку, който обаче не успя да насочи добре ударът си с глава и тя премина покрай вратата на Донарума. 

58-а минута: Нов точен изстрел към вратата на Джанлуиджи Донарума от страна на Марсело Брозович, но той се превърна в лесна плячка за стража на Милан. 

49-а минута: Гол за Интер! "Нераздзурите" повеждат в резултата след разиграване от свободен удар. Стефано Сенси намери Марсело Брозович на границата на наказателното поле, където хърватинът отправи удар, който рикошира в петата на нападателя на Милан Рафаел Леао и заблуди Донарума, който нямаше какво да направи освен да изгледа как кълбото влиза за 1:0!

45-а минута: Шанс в края на полувремето и за Милан! Полският нападател Кжищоф Пьонтек успя да пласира хубаво центриране от левия фланг, което поадна на главата на Рафаел Леал, но изстрелът на бразилеца профуча над вратата на Ханданович. 

35-та минута​: Отменен гол на сметката на Интер! Данило Д'Амброзио за пореден път се оказа на правилното място в наказателното поле на Милан, този път опитвайки да преодолее Донарума със задна ножица. Нова чудесна намеса на стража на "росонерите". При добавката Лаутаро Мартинес отбеляза, но голът беше отменен заради засада и след проверка на видео-асистент реферите,

21-а минута: Нов страхотен двоен шанс за Интер! Първо Лаутаро Мартинес се оказа в отлична стрелкова позиция, но ударът му отново беше отразен с вещина от Донарума. Само минута по-късно пък, след разбъркване в наказателното поле на Милан Данило Д'Амброзио се ориентира най-бързо и отправи шут към вратата, който обаче рикошира от дясната странична греда. Късмет за Милан!

18-та минута: Огромен шанс за Интер! След хубава контраатака Стефано Сенси изведе Ромелу Лукаку сам срещу Джанлуиджи Донарума. Белгиецът стреля в далечния ъгъл, но италианският страж се справи отлично, след което и защитниците на "росонерите" изчистиха топката. 

11-та минута: Първа критична ситуация в двубоя и тя пред вратата на Милан! Левият бранител на "росонерите" Рикардо Родригес върна топката изключително рисковано към вратаря Донарума, което за малко да позволи на Лаутаро Мартинес от състава на Интер да се възползва. В крайна сметка топката беше извадена в корнер след намесата на стража.