Ръководството на Милан иска да обвърже звездата си Рафаел Леао с дългосрочен договор, защото настоящият такъв на португалеца изтича през 2024 г. В последните часове обаче се появи сензационен слух, че крилото е решил да смени агента си.

Това решение се е породило още през месец март и по всяка вероятност новият импресарио на нападателя ще бъде френски адвокат, който е приближен до баща му и не е пряко свързан с футбола, съобщава "Гадзета дело Спорт".

Тази новина е още по-сензационна, защото Леао работи с един от най-влиятелните футболни агенти - Жорже Мендеш. Подобен ход крие и много икономически опасности, защото в договорите с агентите има заложени наказателни клаузи в случай на преждевременно прекратяване на взаимоотношенията. Това би усложнило още повече хипотетични преговори с друг клуб, ако „росонерите“ склонят да слушат оферти за него.

Ежедневникът допълва, че един факт е неоспорим, португалецът винаги е демонстрирал желанието си да остане в Милан, така че развръзката в разговорите с Малдини и Масара може да дойде съвсем скоро.