Златан Ибрахимович се върна към януари месец през 2021-а година, когато се изправи със своя Милан срещу Интер за Купата на Италия. Тогава той влезе във вербален спор и почти физически с тогавашния нападател на „нерадзурите” Ромелу Лукаку.

Двамата влязоха в сериозен спор, който се пренесе и отвъд футболното поле, като двамата станаха обект на критики от феновете.

„В този мач той първо влезе в спор с Романьоли, а после и със Салемакерс”, започна шведският таран в интервю за италианската преса.

21 снимки

„Опитах се да ги защитя, но той ме атакува лично. Бях шокиран, тъй като бяхме съотборници в Ман Юнайтед. Лукаку има голямо его и мисли, че е шампион и е много силен. Израснал съм в гето в Малмьо, а когато някой се държи така с мен, аз го поставям на място”.

А как Златан го е контраатакувал? „Атакувах го в слабото му място – ритуалите на майк му. След това той загуби контрол. Въпреки това, бях в лошо настроение, тъй като загубихме и получих червен картон. Тогава се контузих и всичко лошо се случи. Не знам какво направи Лукаку с ритуалите на майка му към мен…

„Тогава помолих моите последователи да се молят за мен. Надявах се да го срещна скоро някъде, дори на улицата. Но тези неща не се решават така. Не мразя никого, най-малко Лукаку”, увери Златан.