Суперагентът Жорже Мендеш ще играе ключова роля в трансферите на Милан следващото лято. Медиите в Италия от няколко седмици насам защитават упорито тезата, че Мендеш търси начин да се сближи с най-вероятните нови собственици на Милан – Investcorp. Изданията на Ботуша твърдят, че удължаването на договора на Рафаел Леао и сделката с Ренато Санчес, която е към финал, са само началото на бъдещото тясно сътрудничество.

"Росонерите" може да имат бюджет от 300 милиона евро за нови попълнения през лятното меркато, ако Investcorp завърши поглъщането на клуба. Самият Мендеш скоро ще седне със спортните директори на миланския гранд - Паоло Малдини и Фредерик Масара, като двете страни ще обсъдят вероятно и други играчи от дългия списък с клиенти на португалеца.

Ренато Санчес от Лил изглежда най-вероятният заместник на Франк Кесие, който има предварителен договор с Барселона. Съотборникът на халфа - Свен Ботман, пък със сигурност ще бъде първото попълнение на Милан за сезон 2022/23. Нидерландецът наскоро заяви, че ако не се случи нещо изненадващо, ще облече червено-черната фланелка през юли.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Едно от имената, което със сигурност ще бъде обсъждано на въпросната среща между Мендеш, Масара и Малдини е това на Марко Асенсио. Испанецът наскоро се присъедини към списъка с клиенти на агента, а Милан е сериозно заинтересован от негов трансфер. Според Калчомеркато, Асенсио е основна цел на Милан за дясното крило.

26-годишният офанзивен футболист е получил предложение от Реал Мадрид за нов договор с възнаграждение от 7 милиона евро на сезон, но именно думите на Мендеш и Малдини са основните козове на „росонерите“, които предлагат около 5 милиона евро нето годишна заплата.