Милан разгроми с 4:1 Каляри в първия си мач на “Джузепе Меаца” този сезон. С два гола блесна новото попълнение на “росонерите” Оливие Жиру, разписаха се още Сандро Тонали и Рафаел Леао. Алесандро Дейола вкара почетното попадение за гостите. И петте гола паднаха пред първата част.
 
Милан започна вихрено и още във втората минута Жиру пропусна да се разпише с глава. В 9-ата той изведе Леао сам срещу вратаря, но португалецът се забави и Карбони изби топката в корнер. Логичното се случи в 11-ата минута, когато Тонали откри резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар. 
 
Каляри изравни в 15-ата минута чрез Дейола, който засече с глава центриране на Педро. Радостта на сардинци обаче беше кратка, защото след две минути шут от дистанция на Леао рикошира в гърба на Диас и влезе във вратата за 2:1. След това настъпиха минутите на Жиру, който се разписа в 24-ата и 43-ата минута от дузпа, отсъдена след проверка с ВАР.
 
След почивката темпото на игра падна, макар че не липсваха нови възможности пред вратата на Каляри. Паволети, Жиру, Леао и Ребич обаче показаха неточен мерник и до нови голове не се стигна.